woensdag 3 februari 2016

rabarber taart

Op de markt zag ik dat er al rabarber te koop was. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ik heb er mijn favoriete taart mee gebakken. Ik wil eigenlijk kijken of ik er een gezonde versie van kan maken, maar voor het eerste portie rabarber van dit jaar heb ik het orginele recept aangehouden.
Je smelt 60 gram boter in een pannetje en 60 gram bruine suiker (ik heb rietsuiker gebruikt). Doe er de rasp van de schil van 1 sinaasappel bij en 500 gram rabarber, laat dit even doorkoken en haal vervolgens de pan van het vuur. Doe dit mengsel in een ovenschaal of springvorm van 26 cm. doorsnee. Bedek alles wel goed met bakpapier omdat de rabarber zich in het aluminium vreet.Klop vervolgens 125 gram boter met 175 gram kristalsuiker romig, voeg één voor één 3 eieren toe (ik heb 4 kleintjes gebruikt). Voeg daarna 175 gram bloem en een theelepel bakpoeder toe en mix dit. Voeg daarna nog 2 eetlepels melk toe en klop dit 3 minuten luchtig.
Schep daarna het cakebeslag over de rabarber.
Bak de cake ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hem vervolgens afkoelen in de vorm.
Na het storten kun je hem bestrooien met poedersuiker en amandelschaafsel.

1 opmerking: