maandag 15 februari 2016

cashew candy

Ik vertelde al eerder dat ik de afgelopen 2 jaar 25 kilo ben kwijtgeraakt, de 25 kilo kwijtraken daar deed ik geen 2 jaar over hoor, maar 9 maanden. Maar ik moet zeggen op gewicht blijven is bij tijd en wijle ook knap lastig.
Wat ik vooral heb veranderd is dat ik probeer zoveel mogelijk suikervrij te eten. Geheel suikervrij is onmogelijk omdat eigenlijk overal wel suiker in zit.
Ik ben fan geworden van Rens Kroes tijdens het proces van afvallen. Ze heeft 2 boeken geschreven vol met lekkere recepten.
Cashew candy is een van mijn favorieten recepten als tussendoortje, het is snel klaar en lekker bij de thee.
Dit recept staat in Rens haar tweede boek; Power food, van Friesland naar New York. Ik heb hem wel iets aangepast. Ik doe 90 gr rauwe cashewnoten in de keukenmachine, 75 gr dadels, 1 eetlepel ahornsiroop, 1 eetlepel boekweitmeel, 1 theelepel vanillepoeder en 1 eetlepel kokosolie. Al deze producten kun je kopen in een natuurvoedingswinkel. Ik mix dit alles in de keukenmachine goed door elkaar. Daarna draai ik er hapklare balletjes van en klaar is het snackje.

Party in a box

Normaal gesproken geef ik, als ik geld geef met een verjaardag, dit gewoon in een envelop. Nu zag ik in de Flow een artikel over Party in a box. Toevallig had ik een verjaardag en ben ik er meteen mee aan het werk gegaan.
Ik heb een luciferdoosje leeggemaakt, ik had geen lege liggen, deze heb ik beplakt met mooi papier. Een kanten lint eromheen en een touwtje met een papieren label en een klei label.
In het doosje stopte ik geld en een ballon.




vrijdag 5 februari 2016

Gifts

Nog even en dan is het Valentijnsdag, nu moet ik zeggen dat ik het niet zo heb met Valentijnsdag. Waarom zou je je lief op Valentijnsdag in het zonnetje zetten als dat elke dag kan? Ik vind het wel leuk om rondom het thema Valentijn dingen te maken.
Kadootjes geven kan dus elke dag.
 Mijn lief houdt van koken en vond de koksmessen die ik in huis had maar niks. We hebben dus zegels gespaard van de AH. Gisteren had ik de messen gehaald en ze mooi ingepakt zodat het een gezellige verrassing voor hem werd. Hij was erg blij met zijn kado's
Het inpakpapier en lint komen bij Zee man vandaan, het touw en de labels had ik nog.

woensdag 3 februari 2016

rabarber taart

Op de markt zag ik dat er al rabarber te koop was. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ik heb er mijn favoriete taart mee gebakken. Ik wil eigenlijk kijken of ik er een gezonde versie van kan maken, maar voor het eerste portie rabarber van dit jaar heb ik het orginele recept aangehouden.
Je smelt 60 gram boter in een pannetje en 60 gram bruine suiker (ik heb rietsuiker gebruikt). Doe er de rasp van de schil van 1 sinaasappel bij en 500 gram rabarber, laat dit even doorkoken en haal vervolgens de pan van het vuur. Doe dit mengsel in een ovenschaal of springvorm van 26 cm. doorsnee. Bedek alles wel goed met bakpapier omdat de rabarber zich in het aluminium vreet.Klop vervolgens 125 gram boter met 175 gram kristalsuiker romig, voeg één voor één 3 eieren toe (ik heb 4 kleintjes gebruikt). Voeg daarna 175 gram bloem en een theelepel bakpoeder toe en mix dit. Voeg daarna nog 2 eetlepels melk toe en klop dit 3 minuten luchtig.
Schep daarna het cakebeslag over de rabarber.
Bak de cake ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hem vervolgens afkoelen in de vorm.
Na het storten kun je hem bestrooien met poedersuiker en amandelschaafsel.

dinsdag 2 februari 2016

breakfast smoothie

Zoals ik al eerder vertelde ben ik de afgelopen periode 25 kg afgevallen. Dat is natuurlijk niet vanzelf gegaan, alhoewel het wel gemakkelijk ging.
1 van de dingen die ik veranderd heb is dat ik heel veel smooties ben gaan drinken, ik probeer 1 per dag. De komende weken zal ik een aantal recepten hiervan met jullie delen.
Vanmorgen heb ik een smoothie als ontbijt genomen, met een kopje groene thee.

voor deze smoothie heb je een banaan nodig, sap van 2 sinaasappels, yoghurt, havermout en lijnzaad. Dit alles mix je in een blender tot een smoothie.
Lijnzaad is goed voor je darmen. Naast vitamine B1 en B2, calcium, magnesium en zink zit er ook veel omega-3 en -6 in. Lijnzaad is goed voor huid, ogen en de hormoonhuishouding.
Een goed begin van de dag dacht ik zo