donderdag 12 september 2013

Vissen, ijsjes en voertuigen.

Vissen, ijsjes en voertuigen, dat is wat ik in de vakantie periode gemaakt heb.
Allereerst de vissen. Ik maakte een slinger van vissen uit het boekje 'Slingers haken'.
Alle vissen hebben een ander kleurtje gekregen. Met mijn oppaskindjes hebben we zo de kleuren geoefend. Ik vond de slinger zo gezellig dat ik er ook één voor mijn vriendin haar zoontje heb gemaakt.

Verder heb ik een mooi regenboog visje gehaakt bij het boekje 'Klein wit visje' en een wit visje van vilt.
 
En bij vakantie tijd horen natuurlijk ook ijsjes, ik maakte onderstaand viltbord. Zo konden de kindjes hun eigen ijsje samenstellen. We hebben natuurlijk ook echte ijsjes gegeten.
Ik heb dit viltbord gemaakt naar een idee van Pinterest.

Verder heb ik voertuigen gemaakt, de afgelopen twee weken heb ik het met mijn oppaskindjes namelijk over voertuigen gehad. Alle patroontjes komen ook weer van Pinterest.

Verder ben ik in de vakantie nog druk bezig geweest aan de granny deken voor mijn dochter Amber, ik ben aardig opgeschoten maar nog lang niet klaar. Ik zal er binnenkort eens een foto van maken.

donderdag 5 september 2013

Einde vakantie

De vakantie is nu echt afgelopen. Onze oudste dochter is afgelopen dinsdag op werkweek naar Parijs gegaan. De tweede heeft vandaag de laatste van drie introductiedagen van de brugklas en de jongste zit alweer een paar dagen in groep 7. Zelf ben ik de afgelopen drie dagen ook weer aan het werk geweest.
Wij hebben een fijne vakantie gehad. Ik had zelf vier weken vrij, dat was erg lekker ik ben weer bijgekomen van alle drukte van het afgelopen seizoen.
We zijn een weekje naar Drenthe geweest. Wat wonen de mensen daar toch heerlijk en wat hebben we ons verbaasd over hoe spotgoedkoop de huizen daar zijn. Ter vergelijking, hier in Mijdrecht kunnen wij met onze salarissen geen tussenwoning met vier slaapkamers kopen en in Drenthe zouden we een vrijstaand boerderijtje kunnen kopen, we zijn in het verkeerde gebied geboren.
We hebben veel gewandeld en gefietst door de bossen en allerlei leuke dingen gedaan.

Ik heb in de vakantie niet zo heel veel geknutseld, de dingen die ik wel gemaakt heb zal ik binnenkort een keer laten zien.