woensdag 27 maart 2013

Leuke aankopen

Ik zag dat ik alweer 8 volgers heb. Leuk dat jullie mij volgen!
 
Van de week heb ik bovenstaande boeken gekocht, workshop haken, voor mijzelf. Er staan leuke ideeën in dit boek en ik ga er zeker het één en ander uit maken. Het andere boek is voor mijn dochter Amber (11 jaar) zij wilde graag leren haken. Met behulp van dit boek en met wat hulp van mij lukt het haar aardig.

Bij ons in het dorp had de boekwinkel een heel aantal artikelen in de uitverkoop. Zo ook een heleboel multo mappen voor twee euro vijftig. Tussen al die mappen kwam ik deze twee tegen, die kon ik niet laten liggen. Van multo mappen kan je er nooit genoeg hebben liggen.

Verder las ik op veel blogs dat mensen zelf enveloppen maken. Dat wilde ik ook wel eens uitproberen. Op internet heb ik verschillende patronen voor enveloppen gevonden. Bovenstaande enveloppen heb ik gemaakt met gebruik van tijdschriften. Leuk werkje, leuk resultaat!

vrijdag 22 maart 2013

Theedoosje

Ik heb een kleine theedoos gedecopached voor bij mijn theepot.

Alleen jammer dat het gouden decopatch papier anders van kleur is dan het goud-roze decopatch papier van de deksel.
 

maandag 18 maart 2013

Waarom ik wilde leren haken.

Hierom dus. Ik had voordat de laatste Hobby handig uitkwam op facebook al gezien dat deze kip erin zou staan. Aangezien ik dol ben op kippen en ook een echte theeleut ben was ik op slag verliefd. Deze kip wilde ik wel heel graag maken, maar dan moest ik wel eerst leren haken.
 Ik moet zeggen dat ik best trots ben op mijzelf, ik had echt niet verwacht dat ik dit project zo snel en netjes voor elkaar zou krijgen.



zondag 17 maart 2013

Helemaal niet erg.

Kijk, Kees vind het helemaal niet erg dat het vrouwtje aan de knutsel is, vooral dat haken mag nog wel lang voortduren. Elke dag gaat hij in het kratje liggen waar ik alle bollen bewaar en denk maar niet dat hij opzij gaat als ik er een bolletje uit wil pakken.

Liesje wilde natuurlijk ook een lekker plekje, zij heeft een doosje gekregen met een gebreid kussentje.

donderdag 14 maart 2013

hartje

Dit hartje heb ik een poosje terug al gekocht bij een tuincentrum. Ik had hem gekocht omdat ik wat roze in het interieur wilde toevoegen. Thuis gekomen vond ik hem eigenlijk tegenvallen. Hij heeft een poosje doelloos rondgeslingerd door het huis. Maar door de leuke vogeltjesstansjes kwam ik op een idee om het toch wat saaie hart gezelliger te maken.


Ik heb hem aan de thermostaat gehangen.
 
 

woensdag 13 maart 2013

Canvas en vilt

Met de collectables heb ik weer een uiltje gemaakt, deze keer heb ik hem met een takje uit de tuin op een groen geverft canvas geplakt.
Ook heb ik zo'n canvas gemaakt met het vogeltje, jammer genoeg lukte het omborduren van het vogeltje niet zo goed. Toch is het al met al een leuk schilderijtje geworden.
 



maandag 11 maart 2013

Canvas met harten

Van het weekend heb ik dit canvas gemaakt. Eerst heb ik de canvas wit geverft met witte acrylverf. Daarna heb ik de canvas met glitterlijm geverft (zie je niet op de foto's). Daarna heb ik er breed roze lint opgeplakt. De hartjes heb ik uit papier geknipt, dit papier heb ik bij de kruidvat gekocht. Verder zitten er nog wat knoopjes op, ook van de kruidvat en een brad in de vorm van een hart, die had ik nog liggen.



zondag 10 maart 2013

Strijkkralen en bloemen

Mijn dochters (13 en 11 jaar) hebben de strijkkralen her-ontdekt. Vanmorgen waren ze er erg druk mee. Een aantal jaren geleden vonden ze het ook al erg leuk om met strijkkralen in de weer te zijn. Toen werden er prinsessen, kroontjes en dieren gemaakt met een K3 muziekje op de achtergrond. Nu worden het meer kunstwerken zoals hierboven en staat er muziek van One direction op.

Zelf kreeg ik vandaag dit prachtige bloemstuk.

zaterdag 9 maart 2013

Canvas met uil

Het patroon van dit schilderij vond ik op pinterest. Ik heb hem gemaakt van papier van de trekpleister. Ik heb alle onderdelen een randje gegeven met zwarte inkt.


donderdag 7 maart 2013

Granny squarre

Nu ik het bloemetjes haken onder de knie heb, ben ik gaan kijken wat het volgende was wat ik wilde leren haken. Al de granny squarre dekens die ik tegenkom op internet vind ik wel erg mooi, het volgende project was een granny squarre. Om dit te leren haken heb ik verschillende filmpjes en voorbeelden op het internet bekeken en kwam ik er niet zo snel uit, maar op een gegeven moment kreeg ik het in de gaten. Het lijkt wel een beetje op het haken van de bloemetjes. Bij de zeeman kwam ik draad tegen met een metalic draadje erin, dit vond ik wel wat voor mijn tweede dochter, zij houdt wel van glimmetjes. Ik ga proberen of ik het geduld heb hier een deken van te gaan haken, we zullen zien...

woensdag 6 maart 2013

Hertje en uiltje

Wat is het de afgelopen twee dagen toch ontzettend lekker weer geweest, vandaag gelukkig nog een dagje. Naar de berichten voor komende week kijk ik maar even niet, ik heb echt geen zin meer in sneeuw. Zondag hoefen we gelukkig de weg niet op dus kan er lekker in huis geknutseld worden.
 
Afgelopen weekend heb ik het hertje en uiltje wat ik bij de xenos gekocht had geplakt. Eerst heb ik de zijkanten gedaan, deze heb ik eerst wit geverft bij allebei, het uiltje heb ik daarna nog twee lagen wit geverft en het hertje nog twee lagen oranje, daarna een laagje vernis. Daarna heb ik op één kant decoupage lijm gedaan en er mooi papier op geplakt, hiervoor heb ik papier gebruikt wat ik bij de trekpleister had gekocht. Toen dat goed gedroogd was heb ik het uitgesneden met een hobbymesje.
Ze komen op de slaapkamer van mijn zoon te hangen.



maandag 4 maart 2013

Klei labels

Ergens op internet kwam ik klei labels tegen. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik vond het een leuk idee. Ik had nog ergens een restantje klei liggen dus ik heb het uitgeprobeerd. Eerst moest ik de klei nat maken en goed doorkneden want hij was aan de droge kant. Daarna heb ik het uitgerold op bakpapier. Ik heb er twee hartvormen uitgestoken en één label eruit gesneden. Ik heb er meteen een gaatje in gemaakt en er een stempel ingedrukt. Daarna heb ik ze twee dagen laten drogen.
Vervolgens heb ik ze geverft en daarna ben ik er nog zachtjes met een kwast met witte verf overheen gegaan. Toen dat eenmaal droog was heb ik ze gelakt.

Ik heb er één aan een vriendinnetje gegeven en één aan mijn zusje die jarig was. De laatste heb ik zelf gehouden.


zaterdag 2 maart 2013

Vogelhuisje

Afgelopen week heb ik aan dit vogelhuisje gewerkt. Eerst heb ik hem helemaal wit gemaakt met gesso. Daarna heb ik het dak en de onderkant rood geverft. Vervolgens heb ik het huisje beplakt met decopatch papier. Het kantje aan de onderkant en het lint met de pomponnetjes langs het dak zijn van de kruidvat. Ik heb twee bloemetjes gehaakt met een knoopje en het vogeltje gestanst uit vilt.


Ik vond dit echt een heel leuk projectje, vooral omdat ik er verschillende materialen voor kon gebruiken en verschillende technieken.

vrijdag 1 maart 2013

Vogeltje

Naast dat ik de stansjes van het uiltje had gekocht van de Collectables van Marianne design had ik ook de stansjes van het vogeltje gekocht.
Ook hier heb ik weer een bakje voor gemaakt om de stansjes in te bewaren. Ik heb het bakje en de deksel met acrylverf geverft. Daarna heb ik de figuurtjes uitgestansd en met decoupagelijm op het bakje geplakt. Vervolgens heb ik het geheel twee keer gelakt.